Skip to main content

Opnieuw nipte nederlaag voor Heren 1

Voor de tweede wedstrijd op rij liep Heren 1 tegen een nipte 3-2 nederlaag aan. In Den Dungen tegen Donki Sjot boden de mannen net als vorige week goed partij, maar moest het team in de vijfde set toch het onderspit delven.

Onze mannen begonnen niet scherp aan de wedstrijd. Aanvallend kwam de ploeg goed door, maar het team serveerde relatief veel fout en in de verdediging werden weinig ballen van de vloer gehaald. Donki Sjot liep steeds verder weg en Heren 1 kon het niet meer bijhalen. Zo ging de eerste set verloren met 25-19.

Rogier Post- het oudste teamlid (qua leeftijd maar net nieuw in het team) die dit keer de coaching op zich nam – bracht bij set twee met een wissel nieuwe impulsen in de ploeg. De service verbeterde, de blokkering pakte wat meer ballen en aanvallend liep het goed. Bij 20-24 in het voordeel van Shot was de setwinst dichtbij, Donki Sjot kwam nog terug tot 22-24 maar na een foutservice was het in sets weer gelijk.

Set drie mondde uit in een spannend spektakel, dat pas bij 32-30 werd beslist het in het voordeel van de thuisploeg. Heren 1 had de hele set – vooral door matige blokkering – achtergestaan maar wist vanaf 24-Onze mannen hadden meerdere kansen op de setwinst, maar nagenoeg elke side-out van Donki Sjot leverde een punt op. Uiteindelijk moest Heren 1 toch capituleren.

In de vierde set pakten de mannen de draad weer op, de verdediging verbeterde waardoor het team weer kon opbouwen en via de aanval veel punten pakte. Serverend werd tegenstander goed onder druk gezet en zo werd via 19-25 de stand weer gelijkgetrokken, zodat een vijfde set een winnaar moest gaan aanwijzen.

Net als vorige week reageerde het team iets te makkelijk in de vijfde set en werd daardoor meteen enkele punten op achterstand gezet. Bij de veldwissel stond het al 8-6 in het voordeel van Donki Sjot, en bij 14-10 leek de wedstrijd wel beslist. Shot kwam nog terug tot 14-12 maar na een uiterste poging om te scoren, werd het toch 15-12 en verloor het team net als vorige week met 3-2.

Aanstaande zaterdag 19 oktober speelt Heren 1weer thuis. Dan komt koploper OKK’70 uit Hardinxveld-Giessendam op bezoek. Deze ploeg heeft dit seizoen nog geen punt laten liggen, dus zal het voor de Culemborgers een zware strijd worden om een goed resultaat te halen. De wedstrijd begint om 16.00.