Heren1 start met nipt verlies

Onze mannen mochten thuis het seizoen openen tegen Kalinko uit Scheveningen. Vanwege de vernieuwde competitieopzet begint de competitie dit seizoen in oktober, in september werden drie bekerrondes gespeeld.

Met de nieuwe passer/loper Rogier Smit, die overkwam van Limes uit Utrecht, en zonder middenaanvaller William Vernooij kwam Heren 1 goed uit de startblokken. Het was de afgelopen weken wel wennen voor het team, het inmiddels ervaren team kon geen trainer/coach aan zich verbinden en moet daar nu zelf in voorzien.

Tot 16-16 gingen de teams gelijk op, waarna de Shotmannen moeite kregen om de service van de tegenpartij goed te verwerken, terwijl de eigen servicedruk juist niet voortdurend voldoende was. Kalinko, dat meerdere beachvolleyballers in het team heeft, kon daardoor goed door slaan en behaalde met 21-25 de eerste set binnen.

In de tweede set herpakte Heren 1 zich op overtuigende wijze met dezelfde spelers uit de eerste set. De goede blokkering en forse servicedruk, vormden de basis voor de 25-17 setwinst. Vooral een uitstekende servicereeks van Ricardo van der Velde gaf een impuls aan de setwinst.

De volgende set was weer voor Kalinko. Onnauwkeurigheden slopen in het spel van Heren 1, de ploeg maakte in korte tijd maar liefst vier netfouten. Zowel bij de service, rallypass, aanval, blokkering en spelverdeling werden individueel fouten gemaakt. Shot moest de set met 21-25 aan de tegenstander laten.

Met diverse wissels in de vierde set wisten onze mannen het tij te keren. Met nieuwe energie en betere passing konden ze aanvallend meer druk zetten. De wisselingen in de Scheveningse ploeg hadden een averechts effect, waardoor de thuisploeg de set toch vrij eenvoudig met 25-18 kon winnen.

In de beslissende vijfde set, ging het lange tijd gelijk op. Beide teams bleven goed doorgaan, al leek het energieniveau – mogelijk door collectieve ziekte van een deel van het team na de bruiloft van voormalig Heren1 speler Hugo de Rooij – bij Shot wat terug te lopen. Door enkele individuele foutjes kon Kalinko een klein gaatje slaan dat ondanks alle inspanningen niet meer kon worden gedicht. Bij 10-14 kwam Heren 1 nog terug tot 13-14, maar met 13-15 moesten onze mannen de set aan Kalinko laten.

Volgende week zaterdag speelt Heren ! uit, en gaat het op bezoek bij Donki Sjot H1 uit Den Dungen. De wedstrijd begint om 18u.